sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Hankasalmen Hippos:)

Iloinen , onnellinen ja liikuttunut...Hankasalmen reissu kieltämättä löi laudalta kaikki hurjimmatkin ennakko-odotukset...Ainahan sitä toivoo ja unelmoi..., mutta kun ne toiveet käy yksi toisensa jälkeen toteen:)

Tämä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:)

 
Päivän aloitti Hemulin poika U. Jack joka palkittiin maitovarsa arvostelussa I palkinnolla.Jack keskittyi ihan kaikkeen muuhun paitsi itse asiaan:)
 
 
Tämän jälkeen päivä jatkui tammojen kantakirjauksella, omat olivat ryhmän viimeisinä peräkkäin ja arvostelut luettiin poneille heti saman tien.
 
Hillevissä on jotain mikä vetoaa minuun itseeni kovin ja onneksi tamma vetosi myös Hippoksen lautakuntaan.Hillevillähän on pohjalla kaksi kakkospalkintoa nuorena ponina.Mielestäni poni oli nyt parhaimmillaan mitä se on ikinä ollut ja lautakunta oli onneksi samaa mieltä:) Näin ollen U.Hillevi palkittiin pistein 98788=40p ja KTK I !
 
Heti perään esiintyi vanha rouva Jouke v.d. Bolster , joka on ikäisekseen suorastaan häkellyttävän pirteä pakkaus:) Jouke kirjattiin Suomeen pistein 98788=40p ja KTK I! Laukasta lautakunta antoi Joukelle 9!
 
Tämän jälkeen olikin aikaa juoda kahvia vähän enemmänkin ja hermoilla hieman lisää...mukana olleet 3 1-vuotiasta tammavarsaa kun esiintyivät vasta ihan näyttelyn loppupuolella.
 
U.Indika todellakin esiintyi edukseen ja sai pisteikseen 99778=40p ja I palkinto!
 
U.Jasmiini eli kotoisasti Hurjis vaan puolestaan koko lailla räjäytti pankin:) Pisteet 99689=41p ja I palkinto, tämä veti omistajan koko lailla sanattomaksi...:) Ja se arvostelu:)))
 
Pikkuinen U.Judith sai ainoana II palkinnon , kuitenkin ihan hienoin pistein; 89777=38p .Judith eroaa muista paitsi väriltään (sehän on maailman suloisin kirjava :)  ), myös sillä että sen molemmat vanhemmat ; Hulda ja Hemuli ovat omia kasvatteja:)
 
Päivän kruunasi lopulta Jouke v.d. Bolsterin valinta toiseksi näyttelyn BIS poniksi!Vanhan rouvan charmi riitti lopulta:)
 
Kotona oltiin yhdeksän jälkeen illalla ja ehdittiin sitten vielä kerätä ponit sisälle juuri ennen kaatosadetta...
 
Täydellinen päivä:)))
 
 


maanantai 24. syyskuuta 2012

7 vuotta on pitkä aika...

Pitkällisen harkinnan jälkeen syntyi päätös Alfonsin myymisestä ja kuin tilauksesta löytyi Alfille juuri täydellisen sopiva koti , johon poni muutti lauantaina.
Pihassa on kuitenkin jotenkin tyhjän oloista, asuihan Alf täällä 7 vuotta. Niin Hemuli kuin Lordikin ovat olleet varsin hämmentyneitä, alkuun kai epäilivät Alfin hyökkäävän kulman takaa...

 
 Alfons Pieksämäen näyttelyssä keväällä, Alfille ikä on vain numeroita , se ei tunnu missään:)
 
Onnea matkaan Alf ja onnea uusille omistajille!
 
Tänään Usvaniityn Jupiter muutti uuteen kotiin ja kohti uusia haasteita.Onnea matkaan Jupiter ja onnea uusille omistajille!
 
 
Jupiter elokuun lopussa:)
 


keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Syksy tulee...

Tosin vaikea sanoa mistä se mahtoi alkaa, heinäkuun puolivälin jälkeen on satanut kai jokatoinen päivä...ja taas tulee lisää vettä...
Jäljellä Hankasalmen hippoksen näyttely , jossa olisi tarkoitus kantakirjata 2 tammaa , esittää toisen varsa maitovarsa-arvostelussa sekä 3 nuorta tammaa rakennearvostelussa.Jos se nyt tuona yhtenä päivänä voisi pitää poutaa...

Joonatan ja Jou-Jou voidaan katsoa ajo-opetetuiksi, molemmilla sujuu kärrynveto ilman taluttajaa sekä pellolla että tiellä.Molemmat on myös helppo valjastaa kärryn eteen, eli ovat varsin toimivia 2-vuotiaita!

 
Joonatan palaa lenkiltä....
 
Hemulin emä Juliet oli aikanaan varsin hyvä käyttöponi, se toimi hienosti niin ratsuna kuin ajaen.Juliet oli myös aikamoinen rautahermo, nuoresta iästään huolimatta se osallistui mm. markkinakulkueeseen.
 Julian sulhaseksi valikoitui ruunikko Opan , jolla oli hyvä työmoraali ja takanaan hieno ura käyttöponina.
Hemuli tuntuu saaneen vanhempiensa hyvät geenit; Se on rautahermoinen ja monipuolinen käyttöponi jonka opettaminen sujui hyvin helposti.Hemuli tuntuu siirtävän hyvät käyttöponin geeninsä eteenpäin, nyt kotona olleet 5 2-vuotiasta "Hemulilaista" on opetettu ajolle ja jälkeenpäin voi vain ihmetellä niiden nopeaa oppimista ja hyvää työmoraalia.
 
Nyt puuttuu enää yksi asia; Oma hyvä ja rakastava koti sekä Joonatanille että Joulle, koti jossa voivat ilahduttaa ihmisiä hyvinä käyttöponeina!Justiina sen oman hyvän kodin jo löysi:))

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Monenmoista menoa...

Suomen kesä on tunnetusti lyhyt...niimpä kun mielenkiintoisia ja käymisenarvoisia tapahtumia on paljon ne menevät pakostikin päällekkäin , niin viime viikonloppunakin kun oli sekä Mustialan näyttely että vuonohevosten SM-kisat.

Usvaniityn Midnattsprinsesse eli kotoisammin Sessa ,joka asustelee Hyvinkäällä Virve Erosen omistuksessa osallistui vuonisten SM kilpailuihin ratsastajanaan Emma Tuominen.
Lauantaina oli vuorossa kouluosuus , jossa Sessa voitti hienosti ns.verryttelyluokan , joka oli aikuismerkki 2002 ja oli äärimmäisen kovatasoisessa mestaruusluokassa hienon hienosti viides!
Sunnuntaina kilpailut jatkuivat esteillä joilla Sessa voitti 70cm luokan erittäin selvällä aikaerolla seuraavaan .Mestaruusluokan erikoisemmat esteet kuitenkin saivat Sessan hieman hämmentymään ja näin estemestaruusluokka ei tuonut enää lisää menestystä.
Nämä upeat suoritukset kuitenkin toivat Sessalle kutsun ensivuoden vuonohevosten PM-kilpailuihin , huikeaa!
Suuret onnittelut menestyksestä niin omistajalle, ratsastajalle kuin itse päätähdelle Sessallekin!!

Sessa 9.9 Kiljavalla.  kuva; Virve Eronen

 
 
Me siis vietimme viikonloppua vaihtelevassa säässä Mustialassa.
Lauantaina Hemuli osallistui Taimiojan Hannan kanssa helpon driving classin finaaliin.Tuloksena oli kolmas tila neljän valjakon luokassa ja pisteitä kertyi 75, joukossa niin kaksi 9 kuin kaksi 6;sta.Tuomarina toiminut Päivi Lönblad antoi Hemulille  erittäin hyvän kirjallisen arvion:)
Hieman jäi jälkeenpäin harmittamaan että Hemulille ei ihan paras päivä finaaliin sattunut , sellainen ihan tavallisen siisti suoritus olisi riittänyt todennäköisesti toiseen tilaan tai jopa voittoon, nyt muutama "mutka" vei muuten siististä ohjelmasta ne muutamat kaivatut pisteet...Lisää harjoitusta ja ensivuonna uusi yritys...

Usvaniityn Hemuli ja Hanna Taimioja
 





 
Lauantaina mukana oli myös Hemulin kolme varsaa;
Vuotias ori Usvaniityn Jesse I palkinto ja Luokkavoitto (Jesse ei siis pettänyt taaskaan , jokaisella kerralla on ollut tuomisina vähintään luokkavoitto,niitä on nyt tältä kesältä yhteensä 6!Lisäksi 4 x Paras Nuori Ori, 2 x Res CH-nuori ja kerran CH-nuori.Ja vieläpä Hippoksen I palkinto ja 40pist!)
  sekä vuotiaat tammat Usvaniityn Judith I palk. luokkansa 5/10 ja Usvaniityn Josefiina II palk.
 
Usvaniityn Jesse
 

 
Usvaniityn Judith
 

 
Usvaniityn Josefiina
 


Sunnuntaina mukaan pakattiin kaksi varsatammaa ja Lordi. Näistä Hemulin poika vastasi parhaasta tuloksesta ,kun Jack oli orivarsaluokan toinen I palkinnolla , myös sen emä  veteraani Jouke v.d. Bolster sai I palkinnon. Hamras Kiwa sai myös I palkinnon luokassa 4-9v varsalliset tammat ja sen varsa Indira II palkinnon.Lordi sai myös I palkinnon.

 
Usvaniityn Jack
 
 




Usvaniityn Indira
 
 




 
Hamras Kiwa





 
 
Usvaniityn Lordi
 



 
 
Tiistaina palattiin taas arkeen ja jatkettiin ajo-opetusta.Joonatanilla ja Jou-Joulla on nyt ollut kärryt perässä 3 kertaa ja mukavasti on edistystä tullut, pikkupätkiä mennään jo ilman talutustakin...
 
Usvaniityn Joonatan
 




 
Usvaniityn Jou-Jou




 
Sekä Joonatan että Jou-Jou ovat myytävänä!
 
 
 
 
 
 

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kaunis syyspäivä...

Eilen lauantaina sää suosi kuvausta, joten tässä kuvasatoa;
 
Kuvaaja Mariitta Salmenhaara, kuvat julkaistu kuvaajan luvalla.
 
Usvaniityn Jästi
 



 
Usvaniityn Jaarli
 


Ja bestikset yhdessä:)
 
 
Usvaniityn Into
 



Usvaniityn Hemuli
 


Ja Hemuli ja Into yhdessä, kaikkea se on orin kestettävä:) Hemuli rakastaa varsoja ja sen kyllä huomaa:)












 


 
Almnäs Jubileum
 


Ja koko perhe yhdessä:)
 
 
Usvaniityn Jenny
 
 
Usvaniityn Indira





Hamras Kiwa

 
vas.Almnäs Konvalj ja oik. Hamras Kiwa
 


Jenny ja Indira päikkäreillä
 


 
Usvaniityn Jippu
 

 
Usvaniityn Jack




Usvaniityn Juliet


 
Usvaniityn June



 
Usvaniityn Janeth






Ja kaverikuva; Jippu ja Jack
 

 
Ensin vähän jalkapalloa ja sitten älytöntä menoa...
 







 
Usvaniityn Hulda
 

 
Äiti ja tytär, Almnäs Tahiti ja Usvaniityn Josefiina, Tahiti on muuttunut mukavan väriseksi kesän myötä...
 
 
Josefiina

 
Almnäs Magnolia

 
Usvaniityn Julia
 

 
Usvaniityn Judith


Usvaniityn Jasmiini





 
Usvaniityn Indika