sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Jalostusarvokirjaimia :)

Suomen Hippoksen myöntämiä jalostusarvokirjaimia tulikin meidän poneille tällä kertaa aika liuta :)

Usvaniityn Hemuli palkittiin arvokirjaimella A !! Hemuli on kaikkein nuorin jalostusori jolle tämä on myönnetty ja  näytöt tätä varten on kerätty vain 40 syntyneellä jälkeläisellä.Näistä 3 on I palkinnon kantakirjatammoja ; Usvaniityn Julia , Usvaniityn Jessica ja Usvaniityn Jasmiini ja Usvaniityn Jesse palkittu oripäivillä jalostusoriina. Nämä siis ovat 2 ensimmäisestä ikäluokasta.Tänä vuonna kantakirjausikään tulee siis kolmas ikäluokka josta kotona on 5 tammaa ja 2 oria.Näistä 5 on I palkittu Hippoksen kehässä, 1 II palkittu ja yhtä ei ole vielä näytetty.



Tammoista Wenla ja Jouke v.d. Bolster saivat myös A palkinnon ja Almnäs Konvalj, Hamras Bellona ja Sabatini v. Stepelo AB;n.Lisäksi Dalsgårds Gabriella sai B;n. Näistä tammoista parilla onkin jo näytöt valmiina A:ta myöden , mutta kun edetään kirjain kerrallaan...

Muuttoliikettä

Usvaniityn Indira löysi itselleen uuden kodin ja muutti tammikuun lopulla.Onnea matkaan Indira, viihtykäähän hyvin yhdessä!


Ajo-opetusta

Lapset vanhenee...eli seuraava ikäluokka on aloittanut ajo-oppinsa.Kaikkiaan 5 2-vuotta täyttävistä on opintonsa aloittanut ja ohjasajon kautta kärryttelyvaiheeseen päässyt! Tällä kertaa pojat olivat nopeampia oppimaan kuin tytöt.








Usvaniityn Jerry


Usvaniityn Harry


Usvaniityn Joe



 Usvaniityn Josetta

Usvaniityn Jemina


Muutenhan tässä ollaan eletty sitä tavallista arkea jännäten että milloin on lunta, milloin jäätä...Koska lumi on niiin paljon ihanampaa...

On ollut pientä lumimyrskyä...






Ja vähän isompaa...











Pojat Usvaniityn Jaarli ja Usvaniityn Jästi ovat testanneet hankea kentällä...








...ja pellolla.



 Ja viime kesän varsat mammoineen kentällä.


















Ja Hemuli on nauttinut omaan tapaansa :)












Jossain kohtaahan se pakkasiakin piteli...pihattoponit ruokailivat silloin sisällä pihatoissa (kuten myös kovalla tuulella, sateella)







June oli sairas loppuvuodesta ja sai klinikalla varsin villin klippauskuvion josta syystä talvi menee sitten loimitettuna.Kylminä päivinä poni tuntuu vetäytyvän loimeensa kuin kilpikonna kuoreensa!



Virnistys alastomuuden kunniaksi...kummallakin kyljellä isot "kurkistusaukot" villassa.


Kevätaurinkokin saattaa häikäistä :)



Vuotiaita oreja;

Usvaniityn Jean (Usvaniityn Hemuli - Almnäs Konvalj)




Usvaniityn Jones (Usvaniityn Hemuli - Elsa v.d. Horst )


Usvaniityn Johannes (Usvaniityn Hemuli - Hamras Bellona)