maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kiireinen kesä....

Siinähän se kesä onkin hurahtanut ponien kanssa reissatessa, varsoja ihastellessa ja orpovarsaa syötellessä...

Tänä kesänä tahtia onkin määrännyt Touko eli kotoisammin "Touho" tai "Toope" riippuen siitä mitä varsa kulloinkin on puuhannut.Olemme edelleen syöttäneet Touhoa päivällä tunnin välein ( klo 7-00 ) ja sitten yöllä kerran.Pikkuhiljaa toki alkaa helpoittamaan Touhon kasvaessa kun ruokintakertoja voi ruveta vähentämään.Olemme myös koittaneet opettaa Touhoa ponien maailmaan , mutta melkoisen vaihtelevalla menestyksellä.Vanhamamma Almnäs Fabiola mielellään pitäisi Touholle seuraa , mutta Touho itse pitää varsin reilua etäisyyttä.Jostain syystä Hemuli on ainoa poni jonka Touho hyväksyy ihan lähelleen - jotain orpoponien sielujen sympatiaa se lienee ?


Varsoja

Kesän kaikki varsat ovat syntyneet, kesäkuun pari viimeistä viikkoa olivat kuumaa  varsomissesonkia.

Usvaniityn Henrietta varsoi 13.6  orivarsan Usvaniityn Hemulista.Varsan nimeksi tuli Usvaniityn Jamboree.





Almnäs Tahiti varsoi 14.6  orivarsan Usvaniityn Jason Usvaniityn Hemulista.



Usvaniityn Helmi varsoi 17.6  tammavarsan "Usvaniityn Jonna " Usvaniityn Hemulista. Varsominen oli hyvin vaikea ja valitettavasti jouduimme luopumaan Helmin pienokaisesta.


Wenla varsoi 26.6 tammavarsanUsvaniityn Herttuli Kaunisrannan Harry Potterista.


Hamras Kiwa varsoi 30.6 orivarsan Usvaniityn Ted Usvaniityn Jessestä.





Raveja

Usvaniityn Julia ja Usvaniityn Jessica osallistuivat Vermon poniraveihin 6.6 kuskina Emma Koukkari.Molemmat juoksivat isoissa lähdöissä ja kummallakin oli tuloksena mukavasti 6. sija !







13.6 Usvaniityn Lordi ja Usvaniityn Julia osallistuivat Loviisan poniraveihin kuskina taas Emma Koukkari. Lordi juoksi ensimmäistä kertaa tuloksena 9.sija ajalla 3.37.3. Julia juoksi kuudenneksi eli viimeisille rahoille.




Seuraavaksi Usvaniityn Lordi starttasi juuri ennen juhannusta Kouvolassa kuskinaan taas Emma. Tuloksena oli tällä erää hll.Kokemusta kuitenkin tuli...



Riihimäellä starttasivat 28.6 taas tytöt Eli Usvaniityn Julia kuskinaan Emma Koukkari ja Usvaniityn Jessica kuskinaan Ronja Salo.Helle vähän hyydytti Juliaa, mutta Jessica juoksi kuudenneksi viimisille rahoille ja paransi ennätyksen 3.15.4 .






Anttilan kesäraveissa kävimme 17.7 hakemassa lisää kokemusta.Usvaniityn Jessicaa ajoi Vilja Kivinen ja Usvaniityn Lordia Hanna Taimioja.Lordi juoksi ravilla koko startin joten ehkä homman idea alkaa selviämään.





Käyttöluokkia

Kävimme Lappeenrannassa 18.7 kilpailemassa shettiscupissa. Usvaniityn Lordi / Hanna Taimioja voitti sekä keskivaikean ohjasajon että vaikean valjakkoluokan.Päivän lopuksi Lordi palkittiin Päivän Ponina! Lordilla on finaalipaikka molempiin luokkiin.










Itse osallistuin 5v. Usvaniityn Julialla helppoon valjakkoluokkaan.Tuloksena jaettu 1. sija ja finaalipaikka!Itselleni tämä oli kolmas ajettu rata ja Julialle ensimmäinen joten koko lailla hyvä tulos !




Mukana menossa oli myös Usvaniityn Hilja omistajansa kanssa. Hilja voitti helpon ohjasajon finaalipaikan arvoisesti sekä myös agilityluokan!


Näyttelyitä

Näyttelyissä on käyty aiempaa vähemmän ja pienemmän ponimäärän kanssa.Kouvolan näyttelyssä Usvaniityn Harry palkittiin I palkinnolla luokkavoittajana, Parhaana Nuorena Orina, Res-CH- nuorena ja BIS III.



Toinen nuori poni Usvaniityn July II palkinnolla ison luokan kakkosena.Usvaniityn Jackpot II palkinnolla Parhaana Orivarsana ja emänsä Jouke v.d. Bolster II palkinnolla veteraaniluokassa.Usvaniityn Jesse I palkinnolla 2/5.

Kasvateistamme mukana olivat myös Usvaniityn Into II palk. Luokkavoitto ! Usvaniityn Jasper I palk. 2 /9 sekä Usvaniityn Jasmiini II palk. ja Usvaniityn Jimi II palk.
(Tässä näyttelyssä oli varsin kakkos voittoinen palkitsemislinja kokonaisuudessaan)

Mynämäellä kävimme kolmen ponin kanssa. Usvaniityn Harry II palk.


Usvaniityn Jesse I palk.

Harryn ja Jessen kuvat Suvi Lerkki, suuret kiitokset kuvaajalle!

Usvaniityn Janeth I palk.




Samana päivänä Mynämäen näyttelyn kanssa oli myös vuonohevosten rotunäyttely Tampereen Teivossa.
Siellä kasvattimme Usvaniityn Edward  palkittiin I palkinnolla Luokkavoittajana sekä lopulta upeasti  BIS I !!


Summassa 19.7 järjestetyssä Match Showssa oli esillä kaksi kasvattiamme.Usvaniityn Jimi oli BIS I !Lisäksi Usvaniityn Helen palkittiin I palkinnolla.
Kuva Heidi Porkka, kiitos kuvasta!


Muuttoliikettä

Usvaniityn Jasu löysi itselleen uuden kodin ja muutti pääkaupunkiseudulle.Onnea matkaan pikkuinen Nasu , toivottavasti viihdytte hyvin yhdessä!


Ponit on työskennelleet myös kotona...

Usvaniityn Janeth 3v.



Usvaniityn June 3v.


Usvaniityn Lordi




Usvaniityn Jesse 4v.


Vähän on tuunattu ja tupsutettu...Vuotikkaat...

Usvaniityn Jones



Usvaniityn Jean


Usvaniityn Johannes


Usvaniityn Janna




Usvaniityn July


Usvaniityn Jillaroo 2v.





Kesävarsat on nauttineet...

Touko


Jackpot


Terry


Jason



Ruusu


Herttuli



  ja naattineet ne on muutkin...






Pikkuinen Pipsa on kasvanut kovin.




Ja Korvaamaton vastannut hiirenpyynnistä :)


Aina valppaat vahdit :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti