lauantai 30. huhtikuuta 2016

Oripäivät ja muita keväisiä juttuja...


Ypäjän ponioripäivät toivat huikean aloituksen tälle näyttelyvuodelle ! Usvaniityn Harry palkittiin huippupistein 8,3 ja parhaana shetlanninponina ! Usvaniityn Jerry sai sekin varsin komean keskiarvon 7,8 ! Usvaniityn Jerry on jo kolmas Usvaniityn Hemulin jalostusoriina palkittu jälkeläinen aiemmat ovat Usvaniityn Jesse 248 SH ja Usvaniityn Jaarli 257 SH .  Kuvissa Harry vasemmalla ja Jerry oikealla.


 Usvaniityn Harry 284 SH  (Galant 71 SH - Sabatini v. Stepelo 1078 SH )

9-9-8,5-9-8,5-7-8-7,5-8,5-8-8,5-8 ka 8,3 KTK II

98 cm - 102 cm - 138 cm - 16cm

Hyvinkehittynyt, ryhdikäs poni, jolla on erinomainen orileima. Sillä on erittäin ilmeikäs pää. Kaula on pitkä ja siinä on hyvä ylälinja. Lapa on erittäin hyväasentoinen. Rungossa on hyvä syvyys. Takaosa on lihaksikas, lautanen ja reisi ovat pitkät. Jaloissa on riittävä luusto, sääriluut ovat lyhyet. Molemmat etujalat ovat hajavarpaiset. Liikkeet ovat suorat, takaa ahtaat ravissa. Käynti on energistä, saisi olla matkaavoittavampaa. Ravi on kevyttä, tahdikasta ja siinä on hyvä mekaniikka. Laukka on rytmikästä ja energistä. Kavioissa ei huomauttamista. Rakennepisteiden keskiarvo 8,3.

Usvaniityn Jerry 282 SH  ( Usvaniityn Hemuli 125 SH - Almnäs Jubileum)

8-8-7,5-8-7,5-8-8-8-8-7-7,5-8 ka 7,8 KTK II

100 cm - 102 cm - 149 cm - 16 cm

 Oriilla on hyvä rotuleima, se on vankka. Sillä on ilmeikäs pää ja pitkä kaula, jossa on hyvä ylälinja. Lanne on hieman pitkä. Lapa on hyväasentoinen. Lautanen saisi olla pidempi. Jaloissa on hyvä luusto. Molemmat etujalat ovat hajavarpaiset. Liikkeet ovat suorat. Käynti on aktiivista ja irtonaista. Ravi on kevyttä, tahdikasta ja lennokasta. Laukka on rytmikästä, mutta etupainoista ja saisi olla tasapainoisempaa. Kavioissa ei huomauttamista. Rakennepisteiden keskiarvo 7,8.

Vuonohevoskasvattimme Usvaniityn Edward 9 F kävi myös oripäivillä.Eetu kävi hakemassa  jatkoa astutusluvalleen , onnittelemme omistajaa !
 


Koska oripäivät oli näiden poikien kauden päätavoite sitä varten hankittiin lihasta painimalla vertaisseurassa! Tässä Usvaniityn Jesse ja Usvaniityn Jerry Usvaniityn ; Harry , Jaarli ja Jerry
 Usvaniityn Jerry ja Harry


 Palkintoja

 Shetlanninponiyhdistyksen kevätkokouksessa huhtikuun alussa Tampereella  saimme varsin monta palkintoa;
Usvaniityn Henrietta ja jo edesmennyt Elsa v.d. Horst saivat yhdistyksen lahjoittamat patsaat I palkinnon jalostusarvostelustaan.

Usvaniityn Lordi 126 SH palkittiin sekä Supernäyttelytähden että Käyttötähden arvonimellä.Lordi on nyt siis virallisesti kolmen tähden poni!!! Näyttelytähden arvonimen se sai vuosi sitten!

Usvaniityn Hemuli palkittiin Vuoden Isäori kilpailussa II ja Usvaniityn Jesse ja Usvaniityn Harry aktiivinäyttelyponikilpailussa II ja III.

Usvaniityn palkittiin vuoden Kasvattajana 2015 !! Ponit urheilee...

Usvaniityn Judith aloitti raviuransa upeasti Lappeenrannan poniraveissa.Judith ravasi toiseksi ilman laukkamerkintää, ennätys kirjataan nyt lukemalla 3.20,0 .Rattailla istui Juditin valmentaja Nina Hänninen. Seuraavat koitokset ovat Jyväskylä 2.5 ja Lahti 5.5!
Huhtikuulla kävimme myös Lahdessa viettämässä hiittipäivää.Usvaniityn Irina ja Salla Koukkari tulivat kirittämään Juditia ja Juliaa joita ajoi Emma Koukkari.Ponikauppoja
 
Joskus sitä käy näinkin päin että tuleekin ostettua poni!Usvaniityn Justiina ostettiin meille takaisin, kotona Justiina ei kuitenkaan asustele vaan jatkoi samointein kohti uusia haasteita.Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin kotiin Justiina tulee syksyllä -17.Projekti tarhojen siivous

Joka keväinen kakkaralli on suoritettu taas...Näin monen ponin kanssa hieman järeämpi kalusto on tarpeen!

Ponit kävivät vuorollaan kentällä tarhojen siivousta paossa... Ja onhan siellä kentällä toki käyty hieman kuntoilemassakin...Usvaniityn Hemuli
 Usvaniityn Julia ja June
Nuoret ponit ovat preppailleet ajo oppia, kuvissa 3v tammat Usvaniityn Jillaroo 

 Usvaniityn Josetta

 Tuunattu ja tupsutettukin on ; Usvaniityn Josetta


 Mummoponi Almnäs Fabiola


Viimekesän  orpovarsa Usvaniityn Touko


 Usvaniityn Terry

Kevättä ja kesää , laidunkautta ja varsojahan tässä kovin on jo odoteltu...näin vappuaaton kunniaksi on muutama aste lämmintä ja vettä tulee taivaan täydeltä."Puolivillaiset" eli melkein kesäkarvaiset ponit tulivat sisälle päiväheiniksi kun ei niitä viitsi kiusata seisottamalla tuossa kelissä. Ensimmäisen tamman eli Hamras Bellonan laskettu aika olisi tänään , mutta tamma ei todellakaan vaikuta halukkaalle varsomaan.Yleensä Bellis on näyttänyt hyvissä ajoin selvät merkit joten tuntuu että saamme tässä odotella hetken ensimmäistä varsaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti