tiistai 21. toukokuuta 2013

Paljon on ehditty puuhata...

Viime viikonloppu olikin sitten varsinainen superviikonloppu...

Kasvattimme vuonohevosori Usvaniityn Edward 9F osallistui omistajiensa Maarit ja Matti Yli-Tokon kanssa ponioripäiville.Eetuhan hyväksyttiin jalostukseen jo kolmevuotiaana I palkinnolla ja nyt oli edessä kantakirjaus.Eetu suoritti nyt kolmipäiväisen testin ja kantakirjattiin sen päätteeksi I palkinnolla.Hippoksen lautakunnan lausunto;

Rakennearvostelu:Suurilinjainen ja maskuliini, hyvä rotutyyppi. Hieman raskas pää ja raskaasti liittyvä kaula. Ryhdikäs ja sopusuhtainen ylälinja. Pitkä, pysty lapa, pitkä säkä. Lihaksikas lanne, sopusuhtainen takaosa. Sivusta hyväasentoiset, selväpiirteiset etujalat, lievästi hajavarpaiset. Liikkeessä hieman ahdas takaa. Tahdikas ja irtonainen käynti. Tahdikas, lennokas ja tasapainoinen ravi. Matkaavoittava ja tahdikas laukka. Rakennepisteiden keskiarvo 7,95
 
 
Rakennepisteet:

8.0 – 7.0 – 8.0 - 7.5 – 8.0 – 7.5 – 7.5 – 8.0 – 8.5 – 9.0 – 8.5

Lautakunnan päätös:
Yhteistyöhaluinen, erittäin hyväluonteinen, lihaksikas ori, jolla on kevyet liikkeet ja kantaa itsensä hyvin. Ori palkitaan I palkinnolla ja sille myönnetään jalostukseenkäyttöoikeus vuosiksi 2013-2015.

 
Kuvat alla;Suvi Lerkki
 
 
 
 Kuvat alla ;Laura Taimioja
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Itse vietimme helteistä sunnuntaita Savijärvellä rotunäyttelyssä kera kuuden ponin.Nuoria mukana oli 3; Usvaniityn Janeth, Jasmiini ja Jesse.Janeth voitti vuotiaiden tammojenluokan  II palkinnolla ja Jasmiini ja Jesse saivat myös II palkinnot ollen 3/5 ja 2/3.
 
Näyttelykuvat Savijärveltä; Laura Taimioja
 
Usvaniityn Janeth
 

 
 Usvaniityn Jasmiini
 
 
Usvaniityn Jesse
 
Hemuli osallistui Taimiojan Hannan kanssa vaikeaan drivimg classiin josta tuloksena jaettu luokkavoitto 74 pisteellä.Poni toimi kivasti ja oli reipas ja innokas, mutta finaalipaikka jäi harmillisen pisteen päähän!
 
Usvaniityn Hemuli
 


 
Usvaniityn Hillevi voitti aikuisten tammojen jätti ison luokan I-palkinnolla ja palkittiin myös Champion tammana!
 
Usvaniityn Hillevi
 


 
Lordilla oli ihan oma luokka josta se jatkoi I palkinnolla Champion oriksi, Parhaaksi Suomessa syntyneeksi ja lopulta BIS I!
 
Usvaniityn Lordi
 


 
 
 
Helatorstaina Lordi ja Hemuli osallistuivat Hannan kanssa Anjalassa pidettyihin käyttöluokka kilpailuihin.Lordi  oli oman Helpon Driving Classin ykkönen 80 pisteellä ja sai näin finaalipaikan.Hemuli osallistui Vaikeaan Driving Classiin , mutta ei ollut oikein parhaimmillaan ja tuloksena näin 66 pistettä ja toinen sija.
 
 
 
Hemulin tyttäret Julia ja Jessica osallistuivat Kouvolassa sunnuntaina 28.4 pidettyihin ponihiitteihin.Tämä oli neitien ensikosketus ravirataan ja kaikki sujui todella hyvin!Julia hiffasi hienosti homman idean ja juoksi ajaksi n. 3.37, Jessi keskittyi vähän enemmän kaikkeen muuhun ja oli jonninverran hitaampi.Hyväksytty , siisti suoritus molemmille mikä oli pääasia!
 
Usvaniityn Julia
 
Usvaniityn Jessica
  
Ponit aloittivat laidunkauden hyvissä ajoin;
 
Hemuli suoritti testauksen...
 


 
Iso tammalauma


 
Tamara ja Jasu

 
Poikien riemua!
 
Heinä on kasvanut sateen myötä kohisten!
 
Hemuli


 
Tammalauma

 
Grandessa ja Joe

 
Bellis

 
Onhan meillä jo kolme varsaakin: Almnäs Tamara varsoi 28.4 orivarsan Usvaniityn Jasu;
 


 
Almnäs Magnolia varsoi jättikokoisen tammavarsan 12.5.Varsa sai nimekseen Usvaniityn Jam-Jam.Tässä kohtaa kaikki ei kuitenkaan mennyt kuten strömsössä, siitä lähtien että varsa oli virheasennossa on takunnut aivan kaikki .On hoidettu niin tammaa kuin varsaa melkoisen antaumuksella.
 


Almnäs Grandessa varsoi 17.5 rautiaan orivarsan Usvaniityn Joe.Tällä kertaa oli onni matkassa ja kaikki sujui oppikirjan mukaan!
 
 
 

 
 
 

    

1 kommentti:

  1. Ihana varsa :) Onnnittelut teille hyvin menneistä tapahtumista! Mekin olime viime viikonloppuna mätsäreissä Usvaniityn Helkan kanssa :)

    VastaaPoista