keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Oripäivät ja muuta keväistä

Oripäivät

Usvaniityn Jaarli  (Usvaniityn Hemuli - Usvaniityn Helmi ) osallistui viime viikonloppuna oripäiville Ypäjällä.
Jaarli palkittiin pisterivillä 8,5 8 8,5 8 8,5 7 7 7 7 7 7,5  ka.7,54 ja palkittiin II palkinnolla Jalostusoriina.
Lausunto;
Hyvinkehittynyt ori, jolla on hyvä rotu- ja orileima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvänmuotoinen kaula. Pään ja kaulan liittymä on paksu. Ylälinja on vahva, lihaksikas ja sopusuhtainen. Lapa on pitkä ja hyväasentoinen. Takaosa on lihaksikas, lautanen on pitkä. Jaloissa on hyvä luusto. Vasen etujalka on hajavarpainen. Kaikissa jaloissa on lyhyet, pystyt vuohiset. Liikkeet ovat edestä suorat, mutta ahtaat. Takaa suorat liikkeet. Käynti on kiireistä. Ravi on tahdikasta, lyhyehköä. Laukka on melko matkaavoittavaa. Hyvät jouhet.
Mitat;106,5 - 110,5 - 152 - 16,5

Kuvat;Laura Taimioja, julkaistu kuvaajan luvalla.


Kevätkokous

Oripäiviä edeltävänä viikonloppuna osallistuimme shettisyhdistyksen kevätkokoukseen Tampereella.Mukaan tarttui melkoinen palkintosaalis!


Usvaniityn palkittiin Vuoden Kasvattajana pistein 38,64
Usvaniityn Hemuli Vuoden Isäorina huippupistein 14,17
Usvaniityn Lordi aktiivinäyttelyponi I
Usvaniityn Jesse aktiivinäyttelyponi II
Vuoden esittäjä (seniori) Timo Heikkilä
I palkinnolla jalostustarkastetut tammat;
Usvaniityn Julia
Usvaniityn Jessica
Dalsgårds Gabriella
sekä kasvattimme Usvaniityn Jasmiini 
Näyttelytähdet;
Usvaniityn Lordi
Usvaniityn Hillevi


Kotipuuhia

Ajo-opetus on edennyt, osa oppilaista on päästetty jo tauolle ja viimeinenkin eli Usvaniityn Jillaroo on aloittanut ohjasajon. Usvaniityn Jasu eli Nasu on ollut lähinnä ilmiömäisen nopea oppimaan ajolle.Tämä kiltti ja kultainen pikkuruuna on myytävänä.Nasusta tulisi erittäin loistava lapsiperheen poni, tädin kainaloinen , terapiaponi tai ihan vain seuralainen.Kiltimpi voi olla vain pehmolelu!

 Kävin jokin aika takoperin (luksus) valjakkovalmennuksessa Summassa katsomassa .Puolet oppilaista oli siis Hemulin poikia !
Kuvat;Essi Porkka, julkaistu luvalla.

Usvaniityn Jasper ja omistajansa Heljä 


Usvaniityn Jimi ja omistajansa Katja


Haaveita

Tarkoitus olisi että Usvaniityn Julia hieman kokeilisi raviuraa.Tädin raviponille sopivat luonnollisesti vaaleanpunaiset valjaat :)Keväisiä vieraitakin on käynyt

Nämä isot kauniit linnut saivat ponit melko häkeltyneiksi kun tulivat aivan tarhojen vierelle!Hemuli päikkäreillä , sitähän voi ottaa ihan rennosti kun lapset niittävät mainetta maailmalla :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti